Skip to content

Sorgbearbeiding – et kurs i følelsesmessig helbredelse

Sorg og sorgbearbeiding

Sorg er en normal og naturlig reaksjon på alle typer tap. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normal, naturlig eller til mye hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over våre tap kommer fortsatt til å påvirke våre liv og våre relasjoner på en negativ måte så lenge vi ikke møter og kommuniserer det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg kan ta fra oss gnisten og livsmotet.

Programmet for Sorgbearbeiding er et godt gjennomprøvd handlingsprogram for mennesker som vil bearbeide den smerten som ulike tap har forårsaket. Gjennom åtte uker ser vi, i et trygt miljø, på våre gamle forestillinger om sorg. Deretter finner vi ut hvilke av våre tap som har påvirket vårt liv. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bearbeide det som er ufullstendig.


Dette sier en tidligere kursdeltaker:

“…. Kurset er bygd på dyp menneskeinnsikt og erfaring som merkes. Jeg har hatt veldig god nytte av å delta, forløst mye av sorgen som har vært underliggende hos meg hele livet og kommet og gått. Meget god ledelse så jeg har følt meg trygg og bekreftet” (Solveig)

“Kurset i sorgbearbeiding gav meg mye nyttig og for meg ny kunnskap. Myter om sorg jeg har sett på som sannheter i flere tiår, ble knust. Jeg lærte mer om de uhensiktsmessige handlingene jeg daglig gjør for å slippe å kjenne på hvor vondt jeg har det. Jeg oppdaget hva et tap kan være, systematiserte tapene mine og undersøkte hvordan de har påvirket meg. I tillegg bearbeidet jeg en nær relasjon, noe jeg ikke har klart gjennom behandling og andre metoder…” (Christian)

“I løpet av mine 65 år har jeg deltatt på mange kurs, workshops, foredrag etc. Men det var først da jeg kom i kontakt med Therese og kurs i sorg – og tapsbearbeiding at ting begynte å skje. Jeg fikk et verktøy jeg kan bruke når situasjoner oppstår og uroen melder seg…. Jeg anbefaler både kurset og samtaler med Therese på det varmeste” (Trine) Les flere tilbakemeldinger her!

Praktisk informasjon om kurset:

Når: Kurset starter mandag 23. januar og avsluttes onsdag 20. mars Til sammen 8 ganger. Ikke kurs i vinterferien 20/2.

Tid: 18.00 – 20.30

Sted: Lade

Pris: 4000,- inkl bok og alt kursmateriell. Det legges til rette for avbetaling. I noen tilfeller dekker arbeidsgiver kurset. Har du deltatt på kurset før betaler du halv pris.

Annet:

  • Kurset er politisk og religiøst nøytralt. Kurset passer for alle kjønn
  • Det må påberegnes å jobbe med oppgaver mellom hver gang.

Påmelding: For påmelding og spørsmål kontakt kursholder Therese Wee på telefon 90149706 eller mail therese@bearbeiding.no. Kursavgiften kan vippses til nr 90149706 eller du kan få faktura. Oppdeling er mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *